At tage et lån er noget, som næste alle mennesker kommer ud for

Det siger lidt sig selv, at medmindre man er så heldig at være født ind i en ekstremt rig familie, hvor man nærmest har gode penge fra starten, så kan et lån hurtigt blive det eneste rigtigt. For de fleste mennesker kommer til at stå i flere situationer i løbet af deres liv, hvor de gerne vil investere i noget dyrt, men hvor det simpelthen ikke er muligt at skrabe alle pengene sammen på samme tid, så man bare kan gå ud og købe ind på sit blanke ansigt nu og her.

De mest nærliggende eksempler, som der nærmest ikke er nogle danskere, som ikke vil komme ud for, handler om bil og hus eller lejlighed. Begge disse to investeringer er noget, som rigtig mange mennesker er rigtig interesserede i, og som mange også gerne vil have del i relativt tidligt i deres liv. Men som nævnt er det kun for en lille del af befolkningen, at det sådan lige uden videre er muligt at gå ud og spare så mange penge sammen, at man kan betale flere hundrede tusinde eller måske endda millioner for noget. Og lige her kan muligheden for et lån gøre hele forskellen.

Det er smart med et lån, at man kan fordele udgiften over mange år

Et af fordelene ved at tage lån er netop, at man herigennem kan få lov til at købe den dyre ting, man gerne vil nu og her, men ikke har penge til. Tilbagebetalingen kan så strækkes ud over en længere periode, så man med tilbagevirkende kraft, kan betale sin gæld tilbage, når pengene fra ens arbejde løbende kommer i kassen. Denne måde at gøre det på er med til at sikre, at vi alle har mulighed for at købe de ting, vi drømmer om.

Vores samfund ville generelt se ud på en helt anden måde, hvis ikke det var muligt at optage lån. Det ville nemlig gøre, at mange mennesker skulle spare helt vildt op tidligt i deres liv, og først meget sent ville få råd til lidt mere luksus. Og dette ville altså på ingen måde være sundt for samfundet. For som man siger, så holder det virkelig gang i hjulene, når mennesker går ud og bruger penge. Og går man og skal spare det hele op til et hus, så bruger man naturligvis så få penge som muligt.

Vi skal være lykkelige for, at der findes lån

Den gennemsnitlige dansker skal netop prise sig lykkelig for, at denne mulighed for at låne andres penge findes. For det ville, som man kan forestille sig, slet ikke være sjovt, hvis man være tvunget til helt på egen hånd at spare eksempelvis 2 millioner sammen, får man kunne løbe sig noget fast ejendom. For rigtig mange almindelige lønninger, vil det godt nok betyde at man blev husejer sent. Men vi er så heldige i Danmark, at der er mange veletablerede virksomheder, der udbyder lån, og det kommer alle til gode.

Kilder:

moneybanker.com/dk/

http://finans.dk/artikel/ECE4213077/Flirt-med-bankr%C3%A5dgiveren/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *