Har du nogensinde drømt om at starte dit eget ApS-selskab?

I såfald, er det ikke på tide at gøre noget ved drømmen? Der er ingen grund til at tøve længere, og uanset om du er helt ny i selskabsdrift eller tidligere har drevet virksomhed, så kan det føles som et stort skridt at skulle stifte et ApS-selskab. Men sådan er virkeligheden slet ikke. Det har faktisk aldrig været lettere at stifte et selskab, både fordi det økonomisk er blevet billigere at registrere sit ApS-selskab, og ikke mindst fordi vores advokater gennem mange års erfaring er fuldstændigt klædt på til opgaven om at rådgive dig i alt fra stort til småt. Det gælder både før, under og efter stiftelsen af dit ApS-selskab.

Et ApS-selskab er den mest populære virksomhedsform i Danmark. En af de primære årsager er ejerskabet af et ApS-selskab. Du er nemlig ikke personligt hæftet overfor virksomheden, og dermed er selskabets formue kun selskabets, og ikke ejeren eller ejerne. Det betyder, at det eneste du reelt kan miste er den kapital, du har indskudt i stiftelsen af ApS-selskabet. Det er ikke engang sikkert, at du har stået for hele startkapitalen selv, for et ApS-selskab kan ejes af en eller flere ejere. Det behøves ikke engang være private personer, der ejer selskabet, men det kan også være andre selskaber eller interessenter, som er ejerne af et ApS-selskab. Et ApS-selskab styres af en direktør i en udvalgt direktion, og det er også muligt at supplere dette med en bestyrelse. Det er direktionen og/eller bestyrelsen, der har ansvaret for udarbejdelsen af årsregnskabet. Det er dog ejerne eller ejerne, der kan træffe en beslutning på for eksempel generalmøder. Derudover skal selskabet have en ejerbog, som giver et overblik over alle ejerne i selskabet. Har man mere end 5 procent af selskabets kapital, skan man registreres i Det Offentlige Ejerregister.

Der er desuden flere pligter, som følger med, når man stifter og driver et ApS-selskab. Både førstegangsstiftere og garvede virksomhedsdrivere kan føle, at det kan virke uoverskueligt at få hele overblikket over pligter og gældende regler. Ikke mindst kan det også nogle gange være svært at forstå, hvilke rettigheder man har, især fordi der er mange medlemmer involveret i et ApS-selskab. Hvilke rettigheder og pligter har bestyrelsen, direktionen, og hvilke muligheder er der for ApS-selskabets fremtid?

Alt det og meget mere kan vores advokater hjælpe dig med med at sætte dig ind i, udføre eller forarbejde, så det bliver så let som muligt for dig at stifte og drive et ApS-selskab. Det er de fleste, der rådfører sig med en professionel juridisk ekspert indenfor området, og det er en af de vigtigste investeringer du kan gøre for dig og dit selskab. Du kan ringe og skrive til os og høre mere om dine muligheder med at få advokathjælp. Her på siden finder du kontaktinformationer, og du kan henvende dig både på mail og telefonnummer. Vi bestræber os på at svare dig så hurtigt som muligt, og vi lægger stor vægt på at give dig en grundig betjening og en service i topklasse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *