Derfor er SMS lån så populære

SMS lån tilhører den voksende gruppe af digitale lån, som kan optages uden om banken. Disse digitale lån har eksisteret i rigtig mange år, men de er bestemt ikke blevet mindre populære med tiden. I dag optages der flere – men ikke større – online lån end banklån. Det vidner om, at danskerne virkelig har taget de digitale lån til sig.

SMS lån og mobillån er to betegnelser for én og samme lånetype. Lånetypen byder på adskillige uimodståelige fordele, som vi vil gennemgå i denne guide. Er du nysgerrig efter at vide, hvilke fordele der er tale om? Så læs hele artiklen.

Svar med det samme

Ansøger du om et mobillån, så går der typisk ikke mere end 2-10 minutter, før du modtager svar. Stort set alle ansøgninger bliver godkendt uden yderligere spørgsmål, så din ansøgning bliver nok også godkendt, med mindre du ikke er blevet kreditgodkendt. Om du er blevet godkendt eller ej, så får du svar inden for få minutter og kan herefter tage stilling til, om du vil takke ja til udbyderens tilbud, eller om du vil fortsætte jagten på det perfekte lån.

Modtager du ikke svar på din ansøgning inden for rimelig tid, bør du kontakte udbyderens serviceafdeling, som kan hjælpe dig godt videre. SMS lån skal være nemme og hurtige at optage, hvorfor man ikke skal stille sig tilfreds med lange svartider.

Fleksibelt og nemt

Det er en kendsgerning, at mobillån er en fleksibel lånetype. Den høje fleksibilitet kommer af, at man kan optage lånet, uanset hvor man befinder sig. Det betyder selvfølgelig også, at man kan låne penge på farten – f.eks. når man sidder i bussen eller i taxaen på vej til arbejde. Man skal blot huske sin smartphone, hvis man vil optage et lån på farten.

En anden fordel ved mobillån og andre digitale lån er, at man kan ansøge om dem døgnet rundt. Det er derfor helt op til dig, om du vil ansøge kl. 15 eller kl. 04. Dog bør du ansøge i dagtimerne, ifald du forventer at få brug for hjælp fra kundeservice. Det er nemlig de færreste låneudbydere, som tilbyder support døgnet rundt.

Gratis lånetilbud

SMS lån kan være gratis, hvis man altså benytter sig af et af de mange gratis lånetilbud, som udbydes på nettet. VIVUS er en af de udbydere, som har udstedt adskillige tusinde gratis lån gennem tiden. Der er kun én reel ulempe ved at optage et gratis lån. Ulempen er, at man skal tilbagebetale lånet inden for 15-60 dage. Du har altså ikke mange dage til at indfri din nye gæld.

Fungerer en kort tilbagebetalingstid ikke for dig og din nuværende økonomi, bør du gå målrettet efter et lån med en længere tilbagebetalingstid end de førnævnte 15-60 dage. Som udgangspunkt kan man forvente, at jo flere penge man vil låne, desto længere løbetid kan man få. For både din egen og udbyderens skyld bør du overholde jeres aftale vedr. løbetid og andre faktorer.

Luft i økonomien

Det kan ikke anbefales at låne sig ud af alle tænkelige økonomiske problemer, men der kan opstå visse situationer, hvor et lån er den eneste udvej. Har du akut behov for et økonomisk pusterum, kan du overveje at optage et lån, så du kan få styr på din økonomi og sove ubekymret om natten igen.

Står du sidst på måneden med en bunke regninger, som du ikke kan betale, fordi du allerede har brugt hele din seneste månedsløn? Så bør du undersøge, hvor meget det koster at optage et mobillån. Man kan låne fra få hundrede kroner. Generelt skal man ikke være bekymret for at låne penge, hvis man bare besidder en vis økonomisk sans og er indstillet på at indfri gælden inden for aftalt tid.

Ingen (eller lempelige) krav om indtægt

SMS lån kan optages af alle myndige personer – med ganske få undtagelser.

Anmoder du om et mindre lånebeløb på mellem 1- og 5.000 kroner, vil der som udgangspunkt ikke blive spurgt ind til din indtægt eller økonomi. De flinke låneudbydere har nemlig fuld tiltro til, at du kan tilbagebetale et lån i den størrelsesorden. Dog er der nogle udbydere, som udfører grundige kredittjek, uanset om man ansøger om et større eller mindre lån. Det er de selvfølgelig i deres gode ret til, da de gerne vil sikre sig, at de får pengene tilbage på et tidspunkt.

I sjældne tilfælde kan der være krav om, at man skal indsende forskellige dokumenter som årsopgørelser og lønsedler.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *