A-kasser

Bliver du også forvirret over al fagforeningssnakken og valg af den bedste og billigste a-kasse? Det er et helt cirkus at finde rundt i, og at finde ud af hvilken mulighed der er til netop dine behov. A-kasse står for arbejdsløshedskasse og er en organisation der kan hjælpe dig ud af din arbejdsløsehed. Dette kan både være økonomisk og ved hjælp af kurser til at forbedre dit CV eller dine kompetencer. Det er vigtigt at være opmærksom på, at være medlem af sådan en organisation, hvis det værste tilfælde skulle ske.

Gratis a-kasse til den studerende

Hvis du er studerende er der rigtig mange a-kasser der tilbyder dig gratis medlemskab. Det kan virkelig betale sig, at undersøge markedet lidt, da det kan være brugbart efter uddannelsen. Selvom det er planen at få et job straks efter uddannelsen, er det desværre ikke altid sådan virkeligheden ser ud. Når SU’en pludselig stopper med at komme ind og dit studiejob er sagt op, så er det pludselig hårde og voksne tider man går i møde. Det er her din nye bedste ven a-kassen kommer ind. De kan hjælpe dig til dagpenge, så du har mulighed for at blive boende i dit hjem og spise 3 måltider hver dag. Det er super vigtigt, at have været medlem i a-kassen noget tid imens du er studerende. Det er typisk 1 år du skal have været medlem, for at opnå dagpenge straks efter din uddannelse. Ellers kan du risikere at skulle vente en hel måned, og så er det nødvendigt selv at have sparet op. Det er super ærgerligt at komme ud i den situation, og derfor skal du allerede nu overveje hvilken slags a-kasse der passer til dig, hvis du er studerende.

Hvilken a-kasse skal jeg så vælge?

Det er svært at udpege hvilken a-kasse der passer til det individuelle behov. Det skal dog siges, at der er stor forskel på hvad ens beskæftigelse er. Det er som sagt gratis, hvis man er studerende og det er netop her man virkelig har brug for det efterfølgende. Hvis man er i arbejde og har et stabilt job må man tage stilling til, hvor meget man har lyst til at investere i en a-kasse. Der findes forskellige a-kasser til forskellige beskæftigelser, som fx akademikernes a-kasse, lærernes a-kasse osv. Det kan også variere alt efter hvor høj ens indkomst er, om hvor meget støtte man har brug for og hvor meget man vil investere den anden vej. Hvis man har en høj indkomst og er vant til et bestemt beløb hver måned, vil man højst sandsynligt gerne sikre sig en høj dagpengesats. Derfor kan det svare sig at undersøge markedet, for at se hvad der passer bedst til en selv. Er man i arbejde kan det desuden være værd at tjekke op på fagforening, hvilket de fleste a-kasser også kan tilbyde. Her får du hjælp til alt der kan komme i mellem dig og din arbejdsgiver, så du bliver retfærdigt behandlet. Dette gælder både økonomisk og juridisk. Så det er bestemt værd, at bruge lidt tid på sin research.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *